15.03.2023
Štursovka nezahálela ani o jarních prázdninách a Klárka Sedláčková s Matějem Přikrylem si během volna pěkně „mákli“.
Klárka se účastnila 22. ročníku Kroměřížské koktejlové soutěže pod záštitou České barmanské asociace z. s. Středa s datem 1. 3. 2023 byla pro naši šikovnou studentku opět úspěšná. Klára připravovala 2espressa, 2cappuccina a volný nápoj „Olomoucké affogato“. Volný nápoj byl připravován celý v ISI lahvi a skládal se ze dvou double espress, zmrzliny s příchutí krupicová kaše a smetany. A výsledek? Krásné 2. místo.
Nezahálel ani Matěj, který postoupil do finále kuchařské soutěže Bernard Chef. Finále se konalo přímo v návštěvnickém centru Bernard v Humpolci. Matěj se rozhodl pro přípravu předkrmového salátu z uzeného kolena, jablka, křenu a cream freiche. Hlavním chodem byla vepřová líčka podávaná s bramborovo - celerovým pyré. Jeho skvělý výkon, servis jídel a chuť pokrmů ocenila porota v čele s uznávaným českým kuchařem J. Sapíkem a majitelem pivovaru J. Bernardem na výbornou. Náš Matěj se tak stal vítězem 1. ročníku Bernard Chef.
Všem zúčastněným velmi gratulujeme k dosažení naprosto luxusních výsledků. Ceníme si, že volný čas věnovali přípravám na soutěže a vše perfektně zvládli. Velké poděkování patří i učitelům odborného výcviku Tomáši Bahounkovi, Milanu Kouřilovi a Davidu Kušnierovi, kteří mají nemalý podíl na úspěších našich žáků.